Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Den stoppade vargjakten – ”ett dråpslag mot jägarkåren”

  Efter regeringens besked i förrgår om att vargjakten stoppas i vinter, och istället ska skyddsjakten utökas så börjar nu reaktionerna strömma in ifrån olika intresseorganisationer. Inte helt oväntat så är jägarorganisationerna kritiska, medan miljöorganisationerna är försiktigt positiva.

  Den kanske hårdaste kritiken kommer ifrån jägarnas riksförbund som kallar beslutet ”ett drågslag mot jägarkåren”, och har kallat till en manifestation om ett par dagar för att visa sitt missnöje. LRF är också missnöjda, men hoppas att den utökade skyddsjakten kommer att kompensera för den uteblivna licensjakten, så att lika många vargar skjuts i vilket fall.

  Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Carlsson kallar beslutet ”mycket glädjande”, men påpekar samtidigt att det återstår att se vilka effekterna av den nya utökade skyddsjakten blir. Han säger också att ”det är obegripligt att regeringen redan nu öppnar för licensjakt 2013. Vargstammen blir inte livskraftig så snabbt”.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.