Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  ”Det är uppenbarligen något som inte står rätt till på Stora Enso”

  Skogskoncernens hållbarhetsarbete sågas av CSR-expert.

  – Så fort någon nämner Finland blir vi livrädda. När finländarna kommer blir man av med sin mark.

  Så lät det i dokumentären Den tysta skogen, som tidigare i år sändes i SVT:s Dokument utifrån, där en kinesisk bybo intervjuas om hur han ser på Stora Ensos närvaro i landet.

  I dag skriver Svenska Dagbladet att ny hård kritik riktats mot skogskoncernens planer på att anlägga en massafabrik med tillhörande eukalyptusplantage i den kinesiska Guanxiprovinsen. Enligt SvD Näringsliv har både SPP och Nordea under sommaren  sålt av delar av sina innehav i Stora Enso.

  CSR-experten Parul Sharma, som hoppade av efter bara några månader på posten som CSR-ansvarig hos skogskoncernen, säger till tidningen att ”det är uppenbarligen något som inte står rätt till på Stora Enso”. Enligt Sharma har man inte för avsikt att förändra sitt hållbarhetsarbete vilket hon menar är ett ledningsproblem.

  – Det finns två sätt jobba med den här typen av frågor, säger Parul Sharma till SvD Näringsliv. Ett är att arbeta förebyggande, och då krävs ett ambitiöst arbete och otroligt starka riskanalyser. Det andra är brandsläckarapproachen, som Stora Enso använder sig av. Där är syftet enbart att göra intressenter och investerare nöjda.

  Tommy Borglund, kommunikationschef på Stora Enso Renewable Packaging, tillbakavisar kritiken. Till SvD Näringsliv säger han bland annat:

  – Vi har mycket höga ambitioner kring hållbart skogsbruk och socialt ansvar i regionen.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.