Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Det engelska kulturlandskapet utarmas ytterligare.

  Kulturlandskapet, det landskap som formats av mänskliga aktiviteter, kan vara en miljö som innehåller mycket stor eller mycket liten biologisk mångfald beroende på vilken typ av landskap det handlar om. Det gamla jordbrukslandskapet är ett exempel på ett kulturlandskap som har mycket stor betydelse för den biologiska mångfalden. Vi har tidigare skrivit om hur ett viktigt element av det gamla kulturlandskapet, de gamla naturbetesmarkerna, försvinner och leder till en minskad mängd dagfjärilar. Nu rapporteras det från brittiska medier att en väldigt brittisk form av kulturlandskap håller på att försvinna; nämligen gamla fruktträdgårdar. Dessa gamla trädgårdar är viktiga både som genpool för olika frukter och bär och som habitat för vild flora och fauna; upp till 1800 olika djur- och växtarter kan dra nytta av den miljö som fruktträdgårdarna erbjuder. En brittisk naturvårdsorganisation har genomfört en flygbildsundersökning av dessa landskapselement och upptäckt att en stor andel av dom är i dåligt skick och hotas av förfall och exploatering, enbart 9% var i gott (pristine) medan 46% var i hyfsat (adequate) skick, 45% var i dåligt skick. Hoten mot fruktträdgårdarna är dom samma som mot många andra delar av det gamla jordbrukslandskapet; intensifiering av jordbruket, förfall på grund av bristande skötsel och exploatering för andra syften.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.