Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  ”Det kan vara lika allvarligt som i Tjernobyl”

  Frigyes Reisch, docent i kärnkraftssäkerhet vid KTH, har jobbat i 27 år vid Statens kärnkraftsinspektion. Enligt honom finns det anledning att tro att uppgifter från Japan är osanna och att läget är mycket allvarligare än vad myndigheterna där meddelar. Detta för att skydda ekonomiska intressen, menar Reisch.

  Under måndagen inträffade ännu en explosion på kärnkraftverket i Fukushima. Den klassades på en sjugradig skala, där ju högre tal är värre, som en fyra. Detta trots att alla som bor inom en radie av 20 kilometer har evakuerats och flera har smittats av den radioaktiva strålningen. Reisch menar att efter vad han har hört om det inträffade borde det ha klassats som en sjua, vilket är lika allvarligt som i Tjernobyl. Vilken gradering det borde ha varit kan vi inte veta men Supermiljöbloggen övervakar det som händer i Japan.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.