Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Din sushi bidrar till överfiske

  Naturskyddsföreningen har gjort stickprovskontroller på 43 sushirestauranger i Sverige och funnit att både miljöskadliga jätteräkor och utrotningshotad ål serveras i hög grad.

  Jätteräkor odlas på ett miljöskadligt sätt och påverkar lokalbefolkningen negativt i hög grad. Därför har den nya kampanjen Anti Scampi lanserats för att höja medvetenheten om att denna stora räka är en ”skamräka” (uttryck myntat av @TrotsigS på twitter och skrivet om i DN Söndag 18/9). När Naturskyddsföreningen besökte restaurangerna i Sverige var det få eller inga som hade en speciell miljötanke bakom sina fiskval. Bland grossister var läget värre:

  ”Bland de grossister som Naturskyddsföreningen kartlagt och som har en särskild inriktning på sushiprodukter uppger många att de har en miljöpolicy och strävar efter att minska sin miljöpåverkan. Dock återfinns på samtligas produktlistor ohållbart fiskade eller odlade fisk och skaldjur.”

  Att akut hotad blåfenad tonfisk och utrotningshotad ål även de serveras tyder på en stor okunskap och att vi bidrar till överfiske med våra sushimåltider.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.