Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Djuren krymper när klimatet blir varmare

  Växter och djur krymper när klimatet blir varmare och vattnet blir mer svåråtkomligt och nu varnar forskare för att det kan hota framtidens matproduktion.

  Forskarna som är aktiva i Singapore har gått igenom fossiler och dussintalet studier på området och har dragit slutsatsen att mindre individer i en population klarar sig bättre under de förhållanden som uppstår när klimatet blir varmare. Ett experiment som de hänvisar till fann att frukter blev mellan tre och sjutton procent mindre för varje grad som temperaturen blev varmare. Motsvarande siffra för fiskar var sex till tjugotvå procent.

  Effekterna av det hela kan variera från lägre matproduktion per landareal till ekosystemtjänster som faller samman. Forskarna säger att de storskaliga effekterna inte är synliga än men att det kommer bli mer och mer märkbart.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.