Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ekologiskt lantbruk kan fördubbla matproduktionen på tio år

  I en tid av matkriser världen över kommer en ny rapport med vad som skulle kunna vara lösningen: ekologiskt lantbruk.

  Precis som Supermiljöbloggen berättat om tidigare breder matkrisen ut sig världen över. Priserna höjs, skördar går förlorade och kravaller har uppstått som konsekvens.

  Nu lanserar FN en rapport om hur man ska komma till rätta med problemet. Lösningen är att odla ekologiskt. En övergång till ett mer ekologiskt lantbruk skulle kunna resultera i en fördubbling av matproduktionen. Det skulle dessutom speciellt gynna miljöer där det annars är svårare att odla och det skulle direkt hjälpa fattiga länder.

  – För att förse nio miljarder människor år 2050 med mat måste vi akut anta de mest effektiva odlingsteknikerna som finns tillgängliga, säger Olivier de Schutter, FN:s utredare i ett pressmeddelande.

  Han går vidare med att förklara att dagens lantbruk är dyrt, ineffektivt och saknar anpassningsförmåga inför klimatförändringarna.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.