Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Etiopien: nationalpark hotas av jordbruksföretag

  Mongabay rapporterar att den etiopiska nationalparken Gambela hotas av indiska och saudiska jordbruksföretag som vill exploatera den bördiga jorden i delar av parken. Parken är en del av en viktig migrationsrutt för ett stort antal gräsätare och man befarar att exploateringen av området kan ha negativa effekter på djurens möjligheter att migrera.
  Miljöbloggaren Fred Pearce som besökt området befarar att det här bara är början på en omfattande exploatering av området som även kan komma att omfatta marker i södra Sudan, bland annat skulle det stora våtmarksområdet Sudd kunna vara hotat av investerare som vill använda vattnet för att bevattna odlingsmark i närheten. Sudan har åtagit sig att skydda Sudd genom Ramsar-konventionen men frågan är om områdets status kommer ändras i och med bildandet av den nya staten södra Sudan.

  Vi har tidigare skrivit om problemen med s.k. ”land grabs”, sannolikt kommer det bli en större fråga i framtiden och det är viktigt att miljörörelsen uppmärksammar problemen och hittar en strategi för att arbeta emot att stora jordbruksföretag exploaterar jordbruksmark på bekostnad av natur och människor.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.