Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  EU gör det gratis att släppa ut för oljeindustrin

  EU:s utsläppshandel Cap and Trade går ut på att företag får köpa sig rätten att släppa ut. Ju mer du släpper ut, desto dyrare blir det, och ju större blir motivationen att ställa om. Men de allra smutsigaste företagen behöver inte betala någonting, EU är nämligen oroliga för att dessa företag skulle drabbas för hårt, och därmed flytta utomlands. Istället ger EU bort så många utsläppsrätter gratis till stål och oljeindustrin att de förmodligen inte kommer behöva betala någonting alls för sina utsläpp. De här gratisutsläppen kommer få hålla på till 2014, sen ska de omprövas, men utifrån samma kriterier så risken är stor att det blir ännu längre.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.