Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  EU gör motstånd mot höjda klimatmål

  Ett antal länder, däribland Sverige har länge jobbat för att EU ska öka sina ambitioner på klimatområdet från 20 till 30 procent. I december såg vi ut att närma oss det målet, då europaparlamentet antog en text som ”betonade vikten av att anta ett mål för minskningen av växthusgaser med 30 % till 2020”

  Men det räcker inte att betona vikten av att göra någonting, man måste faktiskt göra det också.The Guardian rapporterar nu om hur möjligheterna för ett mer ambitiöst mål på 30 % möter motstånd ifrån EU:s energikommissionär, som tror att ett ökat utsläppsmål skulle leda till en avindustrialisering av Europa, genom att företagen flyr kontinenten. ”Vi behöver mer tillväxt och mer industrier”, säger han.

  Striden om utsläppsmålet har pågått under flera år, och dessvärre är länderna för 30 % i klar minoritet. Det ser alltså ut att dröja innan EU tar på sig något som ens ligger nära forskarnas rekommendationer.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.