Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  EU hotar att stoppa fortsatt vargjakt

  Kritiken mot den svenska vargjakten fortsätter att växa och nu framgår det att EU-kommissionen planerar att ogiltigförklara ett eventuellt beslut som innebär fortsatt jakt.

  Det var i torsdags som EU-kommissionen kom med sitt yttrande om den svenska vargjakten och de hotade då att dra Sverige inför rätta eftersom man bryter mot EU:s lagstiftning på området. Nu skärper kommissionens mediechef i Sverige tonen ytterligare och menar att kommissionen kommer att vända sig till domstolen och kräva en inhibition av beslutet om Sverige skulle beslutat om en tredje licensjakt. En sådan inhibition innebär att en eventuell licensjakt skjuts upp tills den prövats av EU-domstolen.

  Centerpartiets partiledare och vice statsminister Maud Olofsson kommenterar frågan såhär;

  Vi är beredda att försvara oss. Det är inte EU som ska besluta det här, utan det ska Sverige göra.

  Frågan nu är om det är den svenska regeringens officiella ståndpunkt att biologisk mångfald enbart är ett nationellt intresse eller om Maud Olofsson endast talar för sig själv.

  Läs mer om vargjakten här.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.