Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  EU-kommissionen spånar på ny jordbrukspolitik

  EU-kommissionen släppte idag ett dokument, ”the Common Agricultural Policy (CAP) towards 2020 – Meeting the food, natural resources and territorial challenges of the future”, som ska utgöra grunden för det kommande arbetet med att formulera en ny gemensam jordbrukspolitik.
  Den nuvarande jordbrukspolitiken slutar gälla 2013 och arbetet med att formulera en ny pågår alltså nu. Kommissionen verkar vara inne på ett spår som innebär en fortsatt aktiv jordbrukspolitik och de senaste årens matkris har också satt sina spår i dokumentet och lett till att vikten av en säker matproduktion och stabila priser lyfts fram som ett viktigt mål för jordbrukspolitiken.

  I det aktuella dokumentet presenteras tre tänkbara inriktningar för den kommande jordbrukspolitiken. Den första innebär att störst fokus läggs på att få till en rättvis fördelning av det direkta stödet till jordbrukare i olika delar av EU, den andra innebär att stödet i ännu högre grad än tidigare fokuseras till åtgärder som ger en positiv social och miljömässig utveckling och den tredje innebär en gradvis avveckling av gårdsstöd och marknadsstödjande åtgärder och att stöd istället främst ges till miljö- och klimatåtgärder.
  Ett förslag som varit uppe i tidigare diskussioner om reformer av jordbrukspolitiken och som även läggs fram nu är att sätta ett tak på gårdsstödet för att inte gynna stora markägare oproportionerligt mycket.

  Komissionen kommer samråda med EU-parlamentet, berörda kommitéer och andra intressenter för att sedan presentera ett lagförslag under sommaren 2011.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.