Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  EU-nej till fiskeavtal med Marocko

  Både EU:s budgetutskott och utvecklingsutskott röstade idag nej till att förlänga EU:s fiskeavtal med Marocko, det rapporterat riksdag och departement.

  EU har under en lång period haft ett ekonomiskt avtal med Marocko där fiskefartyg ifrån EU får fiska utanför Marockos kust. Avtalet har varit orimligt, dels av folkrättsliga skäl, eftersom det rör sig om kust utanför det ockuperade landet Västsahara, Marocko har alltså ingen rätt att sluta avtal där, men också av miljöskäl. De stora fiskebåtarna fångar upp all fisk och förstör förutsättningarna för de lokala fiskarna att kunna fortsätta försörja sig.
  Det är dock inte klart ännu, även fiskeutskottet ska säga sitt, och sen sker en slutgiltig omröstning i parlamentet i december eller januari. För Sveriges del så är både oppositionen och regeringen överens om att fiskeavtalet inte ska förlängas.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.