Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  EU utmanar USA och Kina om flygskatten


  Supermiljöbloggen har tidigare rapporterat om att protester mot EUs utsläppskrav för flyg hörts från Kina, USA, Indien, Kanada och Ryssland och att kinesiska flygbolag vägrar betala skatten. Nu utmanar EU kritikerna om alternativ till reformen.

  Det var EUs klimatkommisionär Connie Hedegaard som igår uppmanade länderna som kämpar mot utsläppsavgifter på flyg att föreslå konkreta åtgärder för att kämpa mot klimatförändringar. Hedegaard förklarade även att Bryssel inte kommer att dra in regeln som kräver att alla flygbolag måste köpa utsläppsrätter för att flyga till Europa oavsett hur mycket länder som USA, Kina och Indien protesterar.

  Reglerna som började gälla den första januari innebär att flygbolag måste betala för 15 procent av sina utsläppsrätter 2012. Siffran ökar sedan till 18 procent mellan 2013 och 2020. Böterna för de företag som vägrar betalar är 100 Euro per ton CO2 och om detta inte hjälper kan flyg bannlysas.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.