(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

European Climate Foundation: Mindre köttkonsumtion leder till bättre miljö och hälsa

I Göteborgsposten idag skriver Gunhild A. Stordalen från European Climate Foundation om vägen till ett bättre klimat – samt bättre hälsa. Lösningen är mindre köttkonsumtion, i alla fall en dag i veckan.


SMB har tidigare rapporterat om miljöfördelarna med minskad köttkonsumtion men sambandet mellan en förbättrad hälsa är också starka. Enligt världshälsoorganisationen (WHO) är 500 gram rött eller bearbetat kött maxrekommendationen. Och handen på hjärtat, de flesta vi känner äter nog mer än så.

Men klimatpåverkan är nog den mest betydande. Enligt livsmedelsverket står djurproduktionen för nästan en femtedel av de globala koldioxidutsläppen. Dessutom tar foderodling upp en stor del av världens åkermark.

– Bara mängden spannmål, som nu används till djurfoder i USA, skulle räcka till att föda 840 miljoner människor som lever på en kost baserad på vegetabilier, menar Stordalen.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.





    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Du kan nu spara nyheter!

    Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

    OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.