Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Explosion efter krock med gasledning

  En stor brand utbröt när en bogserbåt som borgserade en oljepråm körde in i en gasledning utanför New Orleans igår. Kollisionen utlöste en brand som skadade fyra personer, varav en allvarligt skriver bland annat Washington Times

  Kollisionen krossade gasledningen vilket utlöste branden. Myndigheterna planerar att låta branden brinna ut av sig själv efter att ha stängt ventiler så att ingen ny gas tillförs. Det är dock fortfarande oklart om och i så fall hur mycket olja som har läckt ut från fartyget. Huffington Post rapporterar att det olja har setts i vattnet omkring, men omfattningen är fortfarande oklar. Det är som är känt är att fartyget bär på upp emot 350 000 liter olja, så skadorna från ett läckage skulle kunna bli allvarliga. Inte minst för ett område som redan har drabbats hårt av oljeläckor efter oljekatastrofen i Mexikanska Golfen 2011.

   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.