Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Explosion på fransk kärnkraftsanläggning


  Minst en person har dött och fyra har skadats, varav en allvarligt, efter en explosion i en kärnkraftsanläggning i södra Frankrike.

  En man hittades död, förkolnad utanför anläggningen. En annan person fördes med ambulanshelikopter till Montpellier, de tre övriga till ett närliggande sjukhus.

  Det är fortfarande oklart om något radioaktivt material riskerar att läcka ut, räddningsarbetet pågår ännu för fullt. Reaktorerna i kraftverket ska inte vara aktiva, men en läcka ifrån kärnkraftverket skulle kunna få allvarliga konsekvenser eftersom delar av kärnkraftverket används för att återvinna plutonium ifrån kärnvapen.
  Aktiekursen för energiföretaget EDF, som driver anläggningen, hade vid tvåtiden på eftermiddagen sjunkit sju procent på Parisbörsen.

  Se även:
  På engelska:
  the australian
  cbc

  På franska:
  Le Monde
  Midi Libre

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.