Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng

  ”För närvarande går minst 30 miljarder av våra skattepengar till att finansiera sommarens klimatkatastrofer, nu och i framtiden”, skriver Extinction Rebellion i ett öppet brev till Magdalena Andersson.

  Den politik som Magdalena Andersson och regeringen bedriver påskyndar klimatkatastrofen, i stället för att motverka den. Det skriver Extinction Rebellion Sverige i ett öppet brev till Magdalena Andersson där de uppmanar till totalstopp för fossila subventioner, nettonoll klimatutsläpp till 2025 och ökad självförsörjning.

  De listar att regeringen de senaste åren har:

  – gett SAS kreditgarantier på 3,3 miljarder kronor i och med coronakrisen
  – ökat bidragen till regionala flygplatser, även detta under coronakrisen
  – gett storföretagen enorma rabatter på el
  – höjt skatterabatten för diesel i jord- och skogsbruksindustrin med 700 miljoner
  – sänkt skatten på bensin och diesel med 3,7 miljarder

  Organisationen skriver att minst 30 miljarder av våra skattepengar går till att finansiera sommarens klimatkatastrofer, utan att ha räknat med de fossila subventioner som införts under våren 2022.

  ”Detta är en politik som stöttar förstörelsen. Med er politik går vi mot en framtid där miljarder människor lider av kronisk mat- och vattenbrist, där hundratals miljoner behöver fly sina hem, där resursbrist leder till ekonomisk instabilitet, krig och konflikter och där hela mänskligheten står inför ett existentiellt hot”, skriver de i brevet.

  Om inte krisåtgärder för klimatet införs kommer Extinction Rebellion starta aktionen ”Uppror för livet” och protestera på gatorna med start den 17 augusti.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!