Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Få ihop till klassresan med trädplantering

  Foto: Miljöträdet

  Att sälja kakor/strumpor eller salami för klassresan eller idrottsturneringen har nog det flesta av oss gjort. Nu finns det ett miljövänligare sätt att få ihop pengarna.
  Att sälja produkter är inte särskilt miljövänligt, därför ger vi tummen upp till nystartade företaget Miljöträdet som nu möjliggör för skolklasser, föreningar och sportklubbar att istället sälja trädplantering. En tredjedel av försäljningen går till trädplantering i Kenya, en tredjedel till försäljarna (klassen eller laget exempelvis) och en tredjedel i administrativa kostnader för företaget.
  Att återplanetera träd är positivt för miljön av flera anledningar, det minskar jorderosion, binder upp koldioxid, minskar ökenspridning och bidrar till ökad bördighet. Företaget planterar genom Tricorona träd i Mau i Kenya, något som också bidrar till att skydda vattenkällor i huvudstaden Nairobi.
   

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!