Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Facebook-appen som minskar din energiförbrukning

  Detta är inget skämt eller en överdrift. Det är snarare ett bevis på hur nytänkande och tävlingsinstinkter tillsammans kan bli starka incitament  för en mer hållbar framtid, eller i alla fall minska vår energiförbrukning.

  Facebook är inte kända för att göra bra särskilt bra hållbarhetsarbete, snarare rankas de tillsammans med Apple som bland de sämsta teknikföretagen inom hållbarhet.

  Men nu går Facebook samman med företaget Opower (Over-power), ett företag som hjälper hushåll att minska sin energiförbrukning, och lanserar en applikation som är tänkt att minska Facebook-användares energiförbrukning.

  Applikationen låter dig jämföra din energiförbrukning  med dina vänners och utgår ifrån ditt lands medelförbrukning. Allt du behöver göra för att komma igång är att registrera dina elräkningar, med hjälp av Opowers programvara, så kommer du snabbt att rankas med dina Facebook-vänner och se hur ditt hushåll står sig i jämförelse.

  The Facebook "social energy" done with Opower lets people compare their energy usage to friends, as a way to encourage home efficiency

  Tanken är att både informera dig om hur din energiförbrukning står sig jämfört med andras och samtidigt försöka uppmana dig till att minska din förbrukning genom att uppmana dig att tävla med andra.

  An upcoming Facebook app from OPOWER lets you compete to use less energy than your friends.

  Än så länge är det bara amerikanska energibolag som samarbetat med företaget som snabbt blivit en pionjär inom hållbar utveckling. Förhoppningsvis lanseras detta även i Sverige, om energibolagen vågar gå med det vill säga.  

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra