Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Facebook går över till förnyelsebar energi

  Greenpeace har i två år drivit kampanjen unfriend coal med syftet att förmå Facebook att gå över från kol till förnyelsebar energi. Kampanjen har nu nått sitt mål och den 15e december meddelade Facebook att de kommer ha som mål att alla sin verksamhet drivs med förnyelsebar energi.

  IT-industrins behov av energi ökar mycket kraftigt. Genom att lämna kolet och gå över till förnybar energi kan Facebook minska sin klimatpåverkan. Dessutom höjer Facebook ribban för andra företag inom IT-branschen såsom Apple, IBM, Microsoft och Twitter, säger Patrik Eriksson, kampanjchef för Greenpeace.

  Förutom att byta till förnyelsebar energi har Facebook och inlett ett samarbete med Greenpeace för att uppmuntra till satsningar på förnyelsebar energi och energieffektiviseringar. Just det här med energieffektiviseringar är extra bra med tanke på att Supermiljöbloggen tidigare rapporterat om att Facebooks nya jätteserverhallar i Luleå kräver massa vatten och el.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.