Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Färre bilar i innerstan ska göra Stockholm grönare

  I Dagens Nyheter kan man läsa om hur Stockholm stad vill göra vår huvudstad grönare. Bland annat handlar det om att minska bilarna i centrum och:

  Programmet innehåller krav på att alla nybyggda bostäder ska vara mycket energisnåla, att energi­besparingarna ska vara stora vid renoveringar och att kolet ska fasas ut som bränsle i fjärrvärmeverket i Värtan.

  Eftersom man inte kan tvinga folk att cykla vill stadsmiljöborgarrådet Per Ankersjö (c) göra det mer attraktivt att ställa bilen genom att bygga ut cykelbanorna och minska antalet parkeringsplatser i centrum.

  Men det är inte enbart goda visioner, bland annat Miljöpartiets oppositionsborgarråd Per Bolund säger sig vara besviken på att det saknas mätbara och konkreta mål. Han efterlyser högre ställda ambitioner.

  ”Det jag sett av miljöprogrammet är en besvikelse. Klimatmålen är lågt satta.” säger han enligt dn.se.

  Och vi på Supermiljöbloggen bidrar med förslaget att förbättra kollektivtrafiken, och tipsar om att det inte görs bäst genom att SL:s taxa stiger fortare än bensinpriserna.

  Fotograf Katarina Tagesson

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.