Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Filmtips – hur länge räcker naturresurserna?

  Svt sänder ikväll en dokumentär om jordens naturresurser. I en värld där vi hela tiden förväntar oss ökad ekonomisk tillväxt krävs också ett ständigt ökat uttag av begränsade naturresurser. Hur länge kommer systemet att hålla?

  Den råvara som kommer ge oss problem först är förmodligen oljan, men även andra naturresurser riskerar att bli allt mer begränsade. Det handlar om kolet, som i nuläget står för 75 % av världens energiförsörjning, och det handlar om fosfor, som är en helt nödvändig komponent i det industriella jordbruket. Hittar vi inget sätt att ersätta dessa varor när de blir mer sällsynta riskerar vi att stå inför både global energi och matbrist inom en inte allt för avlägsen framtid.

  Dokumentären kan ses 20.00 i Svt 2, eller på webben

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.