Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Finland vill inte lämna vargvalpar till Sverige

  Regeringen möter nu ännu ett bakslag i vargfrågan, då Finland säger att de inte vill låta Sverige hämta finska vargar för att plantera ut i Sverige. Utplanteringen av utländska vargar i Sverige för att stärka genpoolen har varit en nyckelåtgärd för regeringen som man har hänvisat till. Genom att vargen får större genetisk mångfald går det att samtidigt ha vargjakt har man argumenterat.

  Bakslaget är ännu mer problematiskt då Carlgren dessutom nyligen har fått backa ifrån sin idé om att plantera ut vargvalpar ifrån svenska djurparker, efter stark kritik ifrån djurparkerna. Hoppet står nu till en inplantering av Ryska vargar, men även där finns förhinder, då de måste utredas ordentligt så att de är friska och inte för med sig några sjukdomar in till Sverige.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.