Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Finskt kärnkraftverk byggs 16 mil från Skellefteå

  Finland väljer att gå emot strömmen när de nu bygger ett nytt kärnkraftverk. Flera länder har efter olyckan i Fukushima har avveckling på gång i Tyskland, Japan, Italien och Schweiz. Att Finland nu bygger in sig i en ohållbar teknik som förhindrar satsningar på förnyelsebar energi är såklart olyckligt.

  Det nya kärnkraftverket kommer att byggas Pyhäjoki i Norra Österbotten vilket ligger bara 16 mil från Skellefteå. Från början var byggstart beräknad till 2014 och leveransstart till 2020, detta är försenat med minst ett år.
  Kärnkraftsmotståndarna i Pyhäjoki tog emot beskedet från kärnkraftsbolaget Fennovoima med nedstämdhet. Ordförande för föreningen Pro Hanhikivi säger till Hufvudstadsbladet att:

  Beslutet tyder på att Fennovoima är likgiltigt inför miljöfrågor och EU:s lagstiftning.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.