Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Fler blir kooperativa ägare av vindkraft

  Vindkraften njuter ljumma vindar, det är mer och mer populärt och vindelproduktionen ökar drastiskt för varje år som går.

  I dagsläget har vi cirka 2000 vindkraftverk i Sverige och flest finns i Västra Götaland. Som vi sagt förut motsvarar det en kärnkraftsreaktor. Dessutom ligger det flera tusen ansökningar hos länsstyrelserna och bara väntar. Det kooperativa ägandet av vindkraftverk ökar också, 25000 svenskar äger vindkraftverk gemensamt. I gårdagens GP kunde man läsa att:

  Västra Götaland leder vindkraftsligan i Sverige, med fler än 400 vindkraftverk som producerar en femtedel av Sveriges vindkraftsel. Här växer också vindkraften mest just nu. Januari-augusti 2011 byggdes 52 av 216 nya svenska vindkraftverk i Västra Götaland. 21 av dem byggdes i Dals-Ed. 4 400 västsvenskar är andels­ägare i en kooperativ vindkraftsförening.

  Men vindkraft är inte helt oproblematiskt, i Blekinge kanske planerna på en kraftig utbyggnad av vindkraft läggs ner på grund av militärens närvaro i samma område.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.