Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Flera misstänkta fall av olaglig vargjakt

  Rapporter om misstänkt illegal vargjakt kommer nu ifrån flera håll. I Dalarna saknas två alfadjur och i Sälen har man inlett förundersökning om grovt jaktbrott sen en sändare från en varg lämnats in till polisen.

  Ännu är det inte säkert att de två alfadjuren i Dalarna är döda, men mycket tyder på det. För en vecka sen avlivades en vargtik som verkar ha varit en årsvalp till de två alfadjuren. Vargtiken hade blivit påkörd och jagades då i åtta dagar innan jägarna lyckades skjuta henne. När tiken granskades av veterinärer slog de fast att hon var utmärglad, vilket tyder på att hon inte kunnat få hjälp av sin föräldrar med att skaffa mat. Detta skulle kunna vara ett tecken på att även de saknade alfadjuren är döda.

  Vad gäller jaktbrottet i Sälen så är polisen förtegen, och har lagt sekretess på ärendet

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.