Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  FN: Matpriserna fortsatt höga

  De höga priserna på mat kommer hålla i sig, och möjligen öka ännu mer, det hävdar FN:s jordbruksorgan FAO i en ny rapport. FAO förväntar sig också att priserna kommer röra sig snabbt upp och ned på världsmarknaden, vilket de tror kan skada såväl fattiga konsumenter som småjordbrukare.

  De höjda matpriserna har redan lett till att undernäringen i Afrika har ökat med åtta procent sen innan matkrisen 2008, och i nuläget beräknas 925 miljoner människor ha gått hungriga under 2010. Klimatförändringarna bidrar till de höga matpriserna genom att försvåra för odling i de områden där maten ofta behövs som bäst. Främst drabbar de höga matpriserna fattiga länder, som är beroende av import av mat för att klara sig. FAO hoppas dock att de höga matpriserna ska leda till att produktionen av mat på längre sikt ökar och därmed pressar tillbaka priserna. Det förutsätter dock att länder gör genomtänkta investeringar, med satsningar på småjordbrukare i fattiga länder.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.