Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  FN-topp vill ha högre klimatmål

  Christiana Figueres, som leder arbetet med FN:s klimatkonvention säger nu i ett uttalande att hon tycker att dagens mål är för lågt satt. I Cancun enades världens länder om att inte låta temperaturen stiga över två grader, men Figueres menar att det enda rimliga är att sikta på ett 1,5-gradersmål.

  Uttalandet väckte stor förvåning eftersom även 2-gradersmålet blir allt svårare att nå, men Figueres svarar att hennes ställningstagande inte handlar om vad som är lätt, utan vad som är rätt. Effekten av ett 2-gradersmål blir att många ö-nationer helt kommer att gå under, och stora områden i Afrika riskerar att bli obeboeiga. Detta har naturligtvis utvecklingsländerna vetat om länge, och på klimatmötet i Cancun drev de på hårt för ett 1,5-gradersmål. Över hundra länder ställde sig bakom kravet. Trots detta fick de mycket litet gehör, i nuläget är frågan om 1,5-gradersmålet skjutet på framtiden, enligt avtalet i Cancun ska 1,5-gradersmålet diskuteras först efter en utvärdering som ska vara klar 2015.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.