Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  FN uppmanar nationer att agera mot torka

  Torkan i bland annat USA, Indien och Afrika har lett till att FN uppmanar länder att agera för att minska vattenkonsumtionen. Den svåra torkan har bland annat resulterat i förlust på 45% av majsodlingen och 35% av sojaodlingen i USA, rapporterar Guardian.

  Torkan leder till problem för matproduktionen

  Nu kallar FN till möte i Geneve i mars för att be nationerna att följa Australiens exempel genom att arbeta förebyggande till skillnad från att ha en reaktiv krisorienterad beredskap. En rapport har visat att torkan i USA kommer att leda till ökad inflation och stigande matpriser, vilket även påverkar den globala ekonomin.

  Generalsekreteraren på The World Meteorological Organisation (WMO) Michael Jarraud varnar:

  Klimatförändringar har bevisats slå hårdast mot de fattigaste och WMO-direktören Mannava V K Sivakumar understryker vikten av att nationerna bör erbjuda stöd till de mest utsatta bönderna.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.