Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  FN:s avtal för att skydda skog kan minska den biologiska mångfalden

  Under klimatmötet i Cancún om ett par veckor kommer en av de viktigaste frågorna att förhandla om vara det så kallade REDD-avtalet. Målet med REDD är att minska koldioxidutsläppen genom att minska avskogningen och plantera ny skog, men nu varnar forskare för att avtalet kan utgöra ett hot emot biologisk mångfald.

  Vissa naturområden kan tänkas ha en relativt hög biologisk mångfald, men fånga upp relativt lite koldioxid. I det läget riskerar REDD-avtalet att fungera som en morot till att omvandla det området till ett konventionellt skogsbruk som fångar upp mer koldioxid, men som innehåller färre arter. Resultatet kan bli att den biologiska mångfalden utarmas i försöken att rädda klimatet.

  Exakt hur REDD-avtalet kommer bli utformat är dock fortfarande oklart, förhoppningsvis vet vi om ett par veckor när klimatmötet i Cancún är över.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.