Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Folkpartiet ångrar borttagandet av gödselskatten

  Folkpartiet är självkritiska till borttagandet av den gödselskatt som fanns fram till 2010 och vill nu återinföra en liknande skatt, det skriver flera ledande folkpartister på DN debatt idag.

  Att gödselskatten togs bort 2010 ledde till en klar ökning av konstgödsel i det svenska jordbruket, vilket leder till att de mineraler som används för att göda de svenska åkrarna rinner ut i havet och orsakar övergödning, med algblomning och bottendöd som följd. Borttagandet av handelsgödselskatten var en viktig fråga för centern, folkpartiet däremot förhöll sig skeptiska till förslaget redan 2010. Nu har de alltså beslutat att gå emot alliansen i den här frågan och driva på för ett återinförande av någon typ av gödselskatt.

  Utspelet från folkpartiet har mottagits väl av miljörörelsen, bland annat kallade Mikael karlsson, ordförande för naturskyddsföreningen artikeln och utspelet för ”Utmärkt” på twitter. Centern lär inte vara fullt lika nöjda. Hur kristdemokraterna och moderaterna ställer sig till utspelet återstår att se.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.