Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Förbud mot utsläpp av avloppsvatten i Östersjön

  Miljörapporten Direkt skriver idag om sjöfartsorganisationen IMO som har antagit ett förbud mot att passagerarfartyg får dumpa sitt avlopp i Östersjön. Fyra år tog det för Östersjöländerna att enas om detta förslag, vilket räknas som rekordfort.

  “Denna uppgörelse är en del av Baltic Sea Action Plan och jag kan stolt meddela att alla nio HELCOM länderna har stått samlade inför IMO.” säger Jorma Kämäräinen från finska transportsäkerhetsverket.

  Östersjön är nu första havsområdet i världen med en egen reglering för utsläpp, såvida det inte är renat enligt konstens alla regler. Nu är det bara att hoppas på att svensk industri också ser poängen med ett friskt hav. Läs pressmeddelandet här.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.