Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Forskare dömer ut klimatförhandlingarna

  Kevin Anderson och Alice Bows från The University of Manchester dömer helt och hållet ut klimatförhandlingarna och menar att vi med dagens tempo inte har någon chans att nå 2-graders målet. De två forskarna påpekar också att nyare forskning menar att 2-graders målet kan vara för lågt satt och att det ligger på gränsen till ”extremt farlig klimatförändring”.

  Det som är speciellt med Andersons och Bows nya forskning är att den tar med de icke-bindande åtagandena från The Copenhagen Accord och den lilla utsläppsminskningen som finanskrisen innebar.

  I samma vetenskapliga tidsskrift (RSTA January 13, 2011) skriver forskaren Richard Betts att vi i ett worst case scenario kan nå fyra graders uppvärmning redan år 2060. En så pass hög uppvärmning skulle få katastrofala effekter för oss människor och Rachen Warren från the University of East Anglia menar till att förhållandena på många platser runt om i världen skulle vara så illa att de överstiger den mänskliga anpassningsförmågan. Supermiljöbloggen rapporterade senast igår att en miljard människor kan förlora sina hem och tre miljarder kan förlora tillgången till rent vatten om den globala temperaturen skulle stiga med så mycket som fyra grader.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.