Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Forskare organiserar sig för att bemöta klimatförnekare

  Någon som såg SVT:s dokumentär om Climategate och den politiskt motiverade kritiken mot klimatforskningen? En bra men upprörande förklaring om vad Climategate egentligen handlade om.

  Som svar på dessa attacker planeras just nu två initiativ för att bemöta förnekarna på ett mer organiserat sätt: John Abraham från St. Tomas-Universitetet i Minnesota har organiserat en grupp som är beredd att gå in och försvara klimatforskningen inför skeptiker i t.ex. radio och på konferenser och American Geophysical Union planerar även dom utåtriktade aktiviteter för att bemöta klimatförnekare och ge allmänheten en mer korrekt bild av forskningsläget.

  Uppdatering 2010-11-23: John Abraham´s grupp Climate Science Rapid Response Team har precis kommit igång med sitt arbete och inledde med att debunka en ledarartikel av Bjorn Lomborg i Washington Post. Det ska bli spännande att se om dom tillsammans med andra engagerade forskare och aktivister kommer lyckas vända den amerikanska debatten.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.