Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Forskare vill simulera vulkanutbrott för att mildra klimatförändringar

  Två forskare på Harvards universitet i USA planerar att skicka upp en ballong i atmosfären fylld med 10 till 100 kg solreflekterande sulfater. Detta kommer att vara ett test för att se hur ozonlagret kommer att reagera på partiklarna. Om testet går väl öppnar det för möjligheten att släppa ut tusentals ton sulfater i förhoppning om att kyla ner jorden, rapporterar Guardian.
  Bill Gates delfinansierar projektet som inte bör ses som ersättning för politiska beslut. Andra forskare och miljöorganisationer varnar däremot för att ett stort sulfatutsläpp kan ge oväntade konsekvenser så som skador på ozonlagret och förändrad nederbörd. EU har nyligen släppt en forskningsrapport som visar att en artificiell förändring av solinflödet kan leda till 15-20% minskad nederbörd i Nordamerika, Norra Eurasien och Sydamerika.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.