Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Forskarlarm: Världens mest använda ogräsmedel orsakar fosterskador

  Bekämpningsmedlet Roundup, som ursprungligen tillverkades av det inom miljörörelsen starkt kritiserade kemi- och läkemedelsföretaget Monsanto, anklagas i en ny rapport för att orsaka fosterskador. Det är organisationen Earth Open Source som har sammanställt befintliga forskningsresultat och har kommit till denna slutsats. Det är främst den aktiva substansen glyfosat som utpekas som boven i dramat. Enligt organisationen har oroväckande rapporter funnits i flera år utan att myndigheterna har agerat, bl.a. i Argentina, Brasilien, Frankrike och USA.
  2007 såldes uppemot 700 ton glyfosat i Sverige enigt Kemikalieinspektionen.

  Även Sveriges Radio har tidigare rapporterat om risken för överanvändning av glyfosat i takt med att GMO-grödor internationellt odlas i större utsträckning. Supermiljöbloggen har också skrivit om risken med att
  ogräs utvecklar glyfosat-resistens som ett symptom på att jordbrukare enbart förlitar sig på denna bekämpningsmetod.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.