Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Forskningssatsning inom solenergi

  Foto: Twicepix

  Energimyndigheten presenterade igår vilka 6 forskargrupper som får dela på 108 miljoner tillforskning om el och bränsle från solen. 

  Målet med satsningarna på solceller (fem av sex forskningsprojekt) är att de ska bli billigare, mer flexibla och mer stabila. Detta är tre av de saker som enligt energimyndigheten krävs om solenergin på allvar ska slå igenom. Positivt med anslagen är att ett kriterium för projekt har varit att forskningen ska omsättas i tillämpningar.

  Forskning behövs fortfarande inom solenergi området men om Sverige ska komma upp från sin jumboplats i Europa när det gäller solenergi krävs mer än bara forskning. Som Supermiljöbloggen tidigare rapporterat så innebar regeringens solelsatsning i senaste höstbudgeten inte någon ökning av medel. Många andra länder som Tyskland och Danmark har insett att satsningar på solenergi ger resultat.

  Bonus: Kolla på klippet från Almedalen 2012 när Anna-Karin Hatt frågas ut om regeringens satsningar som solenergi.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!