Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Fosfortak kan komma att rädda Östersjön

  En rapport som tagits fram av Baltic Sea 2020 och danska Center for Bioenergi of Miljöteknologisk Innovation föreslår ett tak för hur mycket fosfor som får spridas per hektar för att stoppa övergödningen av Östersjön.

  I Sverige fanns tidigare ett effektivt styrmedel som minskade näringsläckaget till Östersjön i form av en skatt på handelsgödsel men den skatten avskaffades av Alliansen vid årskiftet. Avskaffandet av skatten har fått kritik från Jordbruksverket, Kemikalieinspektionen, WWF och Naturskyddsföreningen.

  Det är oklart om den nya rapporten kommer få den svenska regeringen att agera i frågan med tanke på att den svenska miljöministern Andreas Carlgren (C) sagt att Alliansregeringen inte kommer att agera i frågan med motiveringen att;

  Lagkrav låter kortsiktigt så kraftfullt. Men det riskerar att bli som att pissa på sig, skönt först men kallt efter ett tag

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.