Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Framgångsrik miljöåtgärd stryps

  P4 Kalmar rapporterar att rekordmånga lantbrukare lämnar kvar en remsa obrukad mark, minst 6 meter bred, mot vattendrag för att fånga upp läckande kväve och fosfor, motverka erosion och erbjuda en livsmiljö för djur och växter som annars lätt trängs undan i jordbrukslandskapet. Remsorna minskar också driften av bekämpningsmedel till vattendragen. Som ersättning för kostnaden kan den lantbrukare som lämnar en sådan här remsa få ersättning från jordbruksverket men nu stoppar man möjligheten för ytterligare lantbrukare att ta del av stödet, orsaken är att målet för hur många som ska ansluta sig till stödet redan är uppnått.
  Att ytterligare anslutning till stödet stoppas är förstås trist eftersom Sverige inte kommer uppnå miljömålen om biologisk mångfald i jordbrukslandskapet eller övergödning av vattenmiljöer. När det gäller jordbrukets bidrag till övergödningen går iallafall utvecklingen åt rätt håll och det verkar dumt att inte fortsätta bygga på den positiva utvecklingen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.