Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Framsteg för Nagoya-avtalet

  Det nyligen avslutade FN-mötet i Hyderabad, Indien, gav konkreta resultat. Ett faktiskt genomförande av Nagoya-målen som sattes 2010 är nu mer säkrat än tidigare. 

  Inför mötet var det många som var skeptiska till att så lite faktiskt genomförts av de länder som valt att skriva under Nagoya-avtalet. Bland annat gick WWF:s internationella talesperson för biologisk mångfald, Lasse Gustavsson, ut och sa följande inför mötet:

  ”What was agreed in Nagoya really has the power to halt the dramatic loss of biodiversity across the globe and address the main drivers of the destruction. But now governments must prove that Nagoya was not just a platform for empty promises. They need to start taking real steps and implement the targets and commitments they agreed on.”

  De har nu i alla fall satt mer konkreta mål för hur länder ska finansiera det redan ratificerade Nagoya-avtalet. Genom att länder nu fått riktlinjer för hur de ska finansiera både lokala satsningar och internationellt bistånd för att nå de mål som sattes under toppmötet i Nagoya, de så kallade Aichi Biodiversity Targets.

  ”Det är glädjande att alla världens länder åtagit sig att öka finansieringen för att genomföra Nagoyaplanen för att säkra livsnödvändiga ekosystemtjänster.” Kommenterar miljöminister Lena Ek som deltog på mötet i Hyderabad.

  Greenpeace är dock fortfarande skeptiska till att Lena Ek inte satt några direkt mål för hur Sverige:

  Istället för att presentera några som helst åtgärder som kan leda till att Sverige når målen om biologisk mångfald gör nu Lena Ek utspel om hur andra länder ska lyckas med detta. Ett försök att flytta fokus från det faktum att Sverige med regeringens nuvarande politik kommer misslyckas att nå dessa mål.

  Även om Sverige inte tagit tag i frågan ännu är vi nu många som ändå gläds av att höra de positiva nyheterna från det internationella toppmötet. Inte bara för att Nagoya-avtalet nu är mer säkrat än tidigare, utan för att internationella stora förhandlingar kommer fram till konkreta resultat. Än finns det hopp!

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra