Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Från Vattenfall till generaldirektör på Energimyndigheten


  Idag har Energiminister Anna-Karin Hatt utsett Erik Brandsma till ny Generaldirektör på Energimyndigheten. Brandsma har tidigare jobbat på Vattenfall.  På en presskonferens under förmiddagen presenterade Energiministern den nya Generaldirektören. Hans uppgifter blir enligt Hatt att: ”som generaldirektör för Energimyndigheten vara med och leda omställningen till ett långsiktigt hållbart energisystem”.
  Kritiska röster har redan höjts, eftersom Brandsma närmast kommer från Vattenfall, där han varit Hållbarhets- och CSR-ansvarig. Tidigare har Vattenfall värvat regeringstjänstemän för att tvätta sin smutsiga miljöbyk. Nu är det tvärtom en regeringsmyndighet som värvar från Vattenfalls hållbarhetsansvarige. Vattenfall har gjort sig kända som en bakåtsträvande kraft i hållbarhetsarbetet, genom att de bland annat gjort storkovan på kolkraft, ökat sina egna utsläpp och stämt Tyskland för utfasningen av kärnkraft.

  Martina Krüger på Greenpeace, som själv kandiderat till Vattenfalls ordförandepost säger till Supermiljöbloggen: ”Han har mycket att bevisa att han inte går Vattenfalls och E.ONs ärenden.” Vidare säger Krüger att det nu är viktigt att Brandsma lägger förslag till politikerna för att ställa om Sveriges energisystem och att media kommer att bevaka honom noga.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.