Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Fukushima skrämmer inte längre

  Trots att kärnkraftolyckan i Fukushima finns färskt i minnet hos de flesta av oss och trots att problemen inte är över än planeras flera nya kärnkraftsverk i Sydostasien.

  Sydostasien är den del av världen där de flesta nya reaktorerna i världen byggs. Det är det stora energibehovet i de tillväxtstarka ekonomierna som driver den ohållbara utvecklingen. Reaktorerna byggs i Kina (23), Sydkorea (5) och Taiwan (2). Energinyheterna rapporterar:

  Reaktionerna hos de flesta regeringar i regionen har varit ganska pragmatiska och mestadels rationella. De grundläggande incitamenten bakom kärnkraftens utbyggnad i regionen efter Fukushima är desamma som de var innan Fukushima och de flesta regeringar inser detta. säger Selena Ng, regional vd för franska företaget Areva SA:s avdelning för Sydostasien och Oceanien.

  Med andra ord har regeringarna inte lärt sig någonting.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.