Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Fyra finalister tävlar om årets Änglamarkspris

  Framgångsrikt miljöarbete kan ge 100 000 kronor och äran i att ta hem 2013 års Änglamarkspris.

  Det var 2002 som Coop startade Änglamarkspriset i syfte att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ på miljöområdet. Exempelvis förra året så vann skaparen av engångstoaletten Peepoo och året innan dess skaparen av Solvatten, en metod att rengöra vatten med hjälp av enbart solenergi.

  Den 1 september är det dags igen, då kommer 2013 års vinnare att utses på Skansens Sollidenscen i Stockholm. Och just nu, fram till 25 augusti, pågår en omröstning där alla som vill kan rösta om vem av de fyra finalisterna som man tycker gjort störst insats för miljön.

  Temat i år är ”börja sluta slösa”, och de fyra som gått till final är:

  Grundarna till Barista, som är Skandinaviens första etiska kaffekedja där enbart ekologiskt och Fairtrademärkt kaffe säljs.

  Ann-Kajsa Lidell, som ligger bakom Beat, en bönmassa bestående av ekologiska bönor som lätt kan ersätta delar av köttet i exempelvis hamburgare och köttfärssås för att på så sätt reducerar den klimatpåverkan som köttkonsumtionen innebär.

  Kostcheferna i grundskolan i Örebro kommun, som skapat plattformen ”Smartare mat” i syfte att minska matsvinnet, där man bland annat lagar mer mat på plats, har en ökad andel ekologiska livsmedel och även minskat ner på mängden kött på sina matmenyer.

  Way Out West, festivalen som har ett resurssnålt tänk när det gäller allt från avfallshantering till boende och resor. Där också all mat uteslutande är vegetarisk.

  Mer ekologiskt och vegetariskt, och mindre kött och svinn alltså. Här kan du rösta på den du tycker mest förtjänar att ta hem priset.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.