Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Giftigt oljeutsläpp drabbar kustinvånare

  Nio månader efter den katastrofala oljeolyckan i den mexikanska golfen börjar effekterna märkas hos de som bor på kusten. Louisiana Environmental Action Network har tagit blodprover på tolv personer och funnit höjda bensenhalter hos fyra av dem, tre vuxna och en tioåring. Tioåringen lider nu av allvarliga andningsproblem som en följd av det hela.

  Organisationen jämförde även resultaten från deras tester med genomsnittliga siffror för hela USA och resultaten var skrämmande. När man jämförde med de fem procent av befolkningen som hade högst halt bensen i blodet var ändå halterna 11.9 till 35.8 gånger högre hos de kustinvånare som hade förhöjd halt.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.