Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Global värmechock under november

  Den globala landtemperaturen var under november i år rekordvarm, 1,5 grader högre än genomsnittet. Olika mätinstitut kommer fram till lite olika siffror men gemensamt för alla är att temperaturen var mycket över det normala under månaden.

  Danmarks Meterologiska Institut har gjort en sammanvägning av ett flertal internationella mätningar. Den sammanvägda trenden är tydlig: den globala temperaturen stiger.

  Alla siffror pekar nu på att 2010 blir det varmaste året sedan mätningarna startade för 150 år sedan. Temperaturen stiger snabbare på land än i havet eftersom det tar längre tid att värma upp vatten.

  Att Europa samtidigt upplever snökaos och rekordkyla är egentligen inte konstigt alls. Det betyder bara att det är ännu varmare någon annanstans.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.