Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Googles storsatsning på solenergi

  Google är känt för att satsa på nya idéer och visioner. Nu har turen kommit till de förnyelsebara energikällorna. Det jättelika företaget satsar nu drygt 1 miljard kronor i en solenergianläggning. Resten av pengarna kommer från lånekrediter som det amerikanska energidepartementet beviljat. Projektet tros vara klart 2013 och ska förhoppningsvis förse 140 000 hushåll med el.

  Anläggningen består av 350 000 speglar som riktar solens strålar mot ett 150 meter högt torn. När värmen koncentreras bildas vattenånga som i sin tur driver en turbin som alstrar elektricitet.

  Enligt Google är det deras hittills största investering på området. Totalt har företaget nu satsat cirka 1,6 miljarder kronor på förnyelsebara energikällor. Google hamnade i slutet av förra året på en fjärdeplats när Greenpeace rankade de klimatsmartaste företagen i världen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.