Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Greenpeace stänger ner Shell-stationer


  Som protest mot att Shell planerar att börja borra efter olja i Arktis har Greenpeace stängt ner stationer i Århus (Danmark), London och Edinburgh (Storbritannien). 

  Aktionen mot stationerna har gjorts via en nödavstängningsbrytare som stoppar bensinens väg till pumparna. För några timmar sedan twittrade Greenpeace att de stängt av 46 stationer, och har tidigare sagt att målet var 100. Flera av aktivisterna har blivit arresterade under dagen, varav minst en iklädd isbjörnsdräkt. Du kan läsa mer och även se en kortare film från aktionen här. Under dagen har Greenpeace livestreamat och har nu lagt upp en slideshow.
  I fredags gjordes även en aktion mot Shells huvudkontor där Greenpeace tog sig in och blockerade utgångarna samt satte upp en banderoll med texten ”Stop Shell, save the Arctic”. På sin hemsida skriver de:

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.