Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Grön kompetens efterfrågas på arbetsmarkanden

  Om EU ska kunna ställa om samhället till ett hållbart sådant krävs det mer grön kompetens på arbetsmarknaden än vad som finns tillgänglig idag. Forskarna som står för uttalandet har undersökt ett flertal länder i EU och kommit fram till att det inom det här området finns en stor lucka att fylla. Främst är det inom de miljövetenskapligt viktiga områdena matematik, teknik, vetenskap och ingenjörskonst det saknas folk och tillväxten av dessa kommer troligen vara helt avgörande för ifall EU lyckas ställa om eller inte. Den gröna branschen ser ut att vara på stark frammarsch.

  Det visar också tidningen Miljörapportens kartläggning av framtidens gröna jobb. De menar att 50 000 arbeten kommer kunna skapas i Sverige inom den gröna industrin. Och var finns de? Inom vindkraftsbranschen, biogasbranschen, kraftindustrin, soltekniken, vågkraften och den nya fordonsindustrin. Yrken som är på stark frammarsch är bland andra drifttekniker, driftselektriker, elmontörer, mekaniska montörer, optotekniker och tekniska projektledare. Framtidens arbeten verkar alltså vara alltså gröna.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.