Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Halvera energianvändningen – modernisera snökanonerna

  Det finns många metoder för att minska energianvändningen. Ett är att modernisera snökanonerna, enligt Energimyndigheten:

  Att tillverka konstsnö kräver mycket energi. Men moderna snökanoner kan minska energianvändningen med så mycket som 70 procent, visar en studie som Energimyndigheten har gjort tillsammans med Svenska skidförbundet och Länsstyrelsen i Dalarna.

  Skidåkning lockar allt fler. De senaste åren har intresset för att titta på eller själv utöva längdskidåkning bland vuxna ökat från 36 procent till 45 procent, enligt Svenska Skidförbundet.

  – För folkhälsan är det bra att fler rör sig i spåren. Samtidigt vill vi inte påverka klimatet i onödan och därför har vi tagit initiativ till den här studien. Att det går att minska energianvändningen radikalt är en särskilt viktig signal till kommuner som nu tänker nysatsa eller göra om sina längdskidspår, säger Per-Åke Yttergård, nationell chef längd på Svenska skidförbundet.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.